A lenmagot sokáig csak a ruhaiparban használták előszeretettel lenvászon ruhák készítéséhez. Napjainkban számos kutatást követően bebizonyosodott, hogy a lenmagban számos olyan anyag van, amelyek elengedhetetlenek az egészségünk megőrzéséhez. Egyik közülük az esszenciális zsír, ami az egyik legtisztább tápanyagforrásnak számít napjainkban. Jótékonyan hat az ízületi megbetegedésekre, nagyszerű bőrgyulladás csökkentő, valamint az emésztésre is jótékony hatással lehet.
Összetevők: 100% lenmag
Felhasználása: köretnek, kásának, sütéshez-főzéshez. Házilag elkészített péksütemények, pogácsák tésztájába, tetejére is szórhatjuk.
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 2282 kJ / 545 kcal |
Zsír | 40 g |
– amelyből telített zsírsavak | 4 g |
Szénhidrát | 28 g |
– amelyből cukrok | 3 g |
Rost | 17 g |
Fehérje | 10 g |
Só | 0,3 g |
Száraz, hűvös helyen tárolandó! A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Figyelem: A termékek leírását, információit igyekszünk a legprecízebben feltüntetni, de mindezek ellenére előfordulhatnak elírások vagy hibák. Az élelmiszerek, alapanyagok folyamatos változása miatt az összetevők illetve tápértékek is változhatnak. Minden esetben termék hátoldalán található címkén szereplő adatok a mérvadóak. A weboldalon feltüntetett adatokat igyekszünk naprakészen tartani, ennek ellenére nem vállalunk felelősséget semmilyen helytelen információkért.