Mitől lágy a lágy zabpehely? A vékonyabb, kisebb pehelyméretnek köszönhetően gyorsabban főzhető, vagy akár áztatással is készíthető. A zabpehely tökéletes diétás alapanyag, ráadásul csökkentheti a koleszterint, és cukorbetegek is fogyaszthatják. Gyorsan elkészíthető, rostban gazdag reggeli kihagyhatatlan alapanyaga. Rostos ételek fogyasztása amellett, hogy segíti a megfelelő anyagcserét, fontos szerepet játszik a vércukorszint szabályozásában ráadásul kiváló segítség lehet a fölösleges kilók megszabadulásához vezető olykor nehézkes úton.
Nagy mennyiségű B1, B2, B3, B6 és K-vitamint tartalmazhat. Kiváló E-vitamin forrás lehet, emellett gazdag cink, vas, szelén, magnézium, kalcium, réz és mangán forrás lehet.
A zabpehely mindemellett csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
Célszerű a zabpelyhet nem hirtelen, hanem fokozatosan bevezetni az étrendbe.
Összetevők: 100% zabpehely
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Allergén információ: a termék dióféléket feldolgozó üzemben készült. A termék glutént tartalmaz.
Származási hely: Ukrajna
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
---|---|
Energia | 1487 kJ / 355 kcal |
Zsír | 7 g |
– amelyből telített zsírsavak | <1,3 g |
Szénhidrát | 68,5 g |
– Amelyből cukrok | 1,1 g |
Fehérje | 11,7 g |
Rost | 9,1 g |
Só | <0,1 g |
Figyelem: A termékek leírását, információit igyekszünk a legprecízebben feltüntetni, de mindezek ellenére előfordulhatnak elírások vagy hibák. Az élelmiszerek, alapanyagok folyamatos változása miatt az összetevők illetve tápértékek is változhatnak. Minden esetben termék hátoldalán található címkén szereplő adatok a mérvadóak. A weboldalon feltüntetett adatokat igyekszünk naprakészen tartani, ennek ellenére nem vállalunk felelősséget semmilyen helytelen információkért.