Az egyik legnépszerűbb mikrozöld fajta. A fekete héjú magokból ízletes napraforgó mikrozöld növeszthető. Melegigényes fajta, hűvösben rosszul vagy nagyon lassan fejlődik, az alacsony hőmérséklet az ízét is befolyásolja.
Két leveles állapotban (szikleveles) érdemes vágni és fogyasztani, a valódi levelek megjelenése után a hajtások íze erőteljes “zöld ízűre” -re (kissé kesernyésre) változik.
FONTOS! Napraforgó mikrozöld termesztésére nem felel meg minden napraforgó fajta. A jól ismert, csíkozott napraforgómag héja szorosan tapad a hajtáshoz a növekedés alatt, eltávolítása nehézkes és sok türelmet igényel.
Az enyhén diós ízű, roppanós mikrozöldek kiválóan használhatók salátaalapként vagy használd szendvicseidhez, omlettek, rántották mellé.
A mag csíráztatásra is alkalmas.
Kiszerelés: 50 gramm



