A magyar lakosság 90%-a D-vitamin hiányos. Ez azzal magyarázható, hogy a D-vitamin aktív formájához szüksége van a testnek: egészséges bélflórára, májra és vesékre. Ugyanakkor évről-évre nő az emésztőrendszeri panaszok, a cukorbetegek és inzulinrezisztensek száma, velük együtt pedig csökkennek a máj és a vesék funkciói (zsírmáj és vesék kimerülése) illetve a bélflóra bélbaktériumainak mennyisége, ami eltolja a bélflóra egyensúlyát. Pedig a normál D-vitamin szint kritikus szereppel bír az egészség szempontjából. Felel például a hormonális egyensúlyért, enyhíti az autoimmun betegségek tüneteit, javítja a hangulatot, még a tavaszi fáradtság hátterében is a D3 áll, továbbá csökkenti a bakteriális és vírusos légúti fertőzések gyakoriságát. Friss tanulmányok azt is bizonyították, hogy azok a COVID-19 betegek, akiknek D-vitamin-hiányuk van, nagyobb valószínűséggel kerülnek súlyos állapotba, mert súlyosabb szövődmények léphetnek fel náluk és nagyobb az elhalálozás esélye is. Amikor a kórházba került COVID-19 betegeknek orálisan D-vitamin táplálékkiegészítőt adtak a kezelés részeként, akkor szignifikánsan kevesebben kerültek be az intenzív osztályra, mint azok a COVID-19 betegek, akik nem kaptak D-vitamint. OGYÉI ny.sz: 25094/2020
Termékleírás