Natur Tanya® Útifű maghéj (Psyllium) Duzzadó rost a jó emésztésért. Sütéshez-főzéshez is! 300g

2 285 Ft

Rendelhető

Fontos információk

Díjmentes házhozszállítás

Vásárolj 20 000 Ft értékben és a rendelésed díjmentesen szállítjuk házhoz.

Kényelmes fizetés

A rendelésed biztonságosan és kényelmesen kiegyenlítheted bankkártyával.

Segítőkész ügyfélszolgálat

Kérdésed van? Írj nekünk az info@bio-natur.hu email címre vagy keress minket telefonon.

Termékleírás

Útifű maghéj (psyllium)

Prebiotikus hatású természetes vízoldékony rost a bélflóra egészségéért és a jó emésztésért. Diétás étrendbe is könnyedén beilleszthető alacsony glikémiás index értékkel rendelkező élelmiszer. Az útifű maghéj duzzadó rost, ami saját tömegénél 40x több vizet képes felszívni és ezt a duzzadási képességét a konyhában is jól ki tudjuk aknázni, sütemények, kenyerek készítésénél, illetve sűrítésnél. Az útifűmaghéj többféle elnevezése is ismert: Plantago ovata, Ispagol, Psyllium, Bolhamag útifű.

  • Viszkózus, gélképző rost
  • Megkönnyíti a bélmozgást, az emésztést
  • Segít fenntartani az egészséges bélrendszert
  • Bélflóra támogató
  • Gluténmentes, vegán, paleo
  • GMO-mentes, adalékanyag mentes
  • Segít kontrollálni a vér koleszterinszintjét, és csökkenti a vérzsírokat telítettségérzést okoz
  • Kiegészíti a diétás étrendet
  • Sütéshez és főzéshez is
  • Hozzáadott cukor nélkül*

Természetes eredetű prebiotikus rost

A természetes eredetű prebiotikus rost, segíti a bélmozgást és az emésztőrendszer működését. Gyengéden tisztítja a bélrendszert, hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez és a székletképzéshez. Ideális kiegészítője a napi rostbevitelnek.

Oldhatóság szempontjából megkülönböztetünk vízben oldható és vízben oldhatatlan rostokat. Az útifűmaghéj 85%-a vízben oldható, emészthetetlen rostokat tartalmaz, amelyek relatív rezisztensek a vastagbél baktériumainak általi fermentációjának. Az útifűmaghéj akár a saját tömegének 40-szeresének megfelelő vizet tud felszívni.

Útifűmaghéj a konyhatechnológiában

Az útifűmaghéj duzzadási képességét a konyhában is jól ki tudjuk aknázni, sütemények, kenyerek készítésénél, és sűrítésnél. A psyllium az egyik legjobb sikérhelyettesítő is, amivel a gluténmentes tészták gyúrhatóvá, formálhatóvá tehetőek. Használható palacsintakészítéshez, vagy akár joghurtba elkeverve, de kiváló kötőanyagként is funkcionál.

Nettó tömeg: 300 g

Összetevők: Útifű maghéj (Plantago ovata).
*Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Felhasználása: Keverjen el 1 lapos evőkanálnyit (7 g) 2dl folyadékban és fogyassza reggeli és/vagy vacsora előtt. Főzéshez, sütéshez; sikérhelyettesítő. Folyadékkal érintkezve térfogata sokszorosára duzzad, kerülje fogyasztását amennyiben nyelési nehézségekkel küzd. Egyes gyógyszerek felszívódását gátolhatja, ezért azok bevétele előtt-után fogyassza 1-2 órával. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható.

Adagok száma a termékben: ~43

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia:

722 kJ/180 kcal

Zsír:

ebből telített zsírsavak:

<0,1 g

Szénhidrát:

ebből cukrok:

0,9 g

0,6 g

Élelmi rost:

85 g

Fehérje:

1,1 g

Só:

0,05 g

A termék dióféléket, szezámmagot, glutént feldolgozó üzemben készült.

Származási hely: India
Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Figyelmeztetés: Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

  • A termék használata során, ügyeljen a fokozott folyadékfogyasztásra
  • A termék 12 éves kortól alkalmazható
  • A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával
  • Inzulinfüggő cukorbetegnél az inzulin dózisánák megváltoztatására (csökkentésére) lehet szükség, ha a beteg étkezés közben alkalmazza a készítményt
  • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
  • A termék folyadék nélküli használata fulladáshoz, felfúvódáshoz, nyelőcső, vagy bélelzáródáshoz, illetve a széklet szárazzá válásához vezethet