Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ – folyékony rost 3 féle prebiotikum, citromfűvel az emésztés egészségéhez 480 ml

4 790 Ft

Rendelhető

Fontos információk

Díjmentes házhozszállítás

Vásárolj 20 000 Ft értékben és a rendelésed díjmentesen szállítjuk házhoz.

Kényelmes fizetés

A rendelésed biztonságosan és kényelmesen kiegyenlítheted bankkártyával.

Segítőkész ügyfélszolgálat

Kérdésed van? Írj nekünk az info@bio-natur.hu email címre vagy keress minket telefonon.

Termékleírás

Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ

A Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ nagyon finom ízű, citromfű kivonattal készült folyékony prebiotikus rostkomplex kiválóan alkalmas béltisztításhoz, bélflóra építéséhez és az emésztés javításához. Hatékony megoldást nyújt a puffadás, székrekedés és hasmenés kezelésére. Csökkenti a bélgyulladások és ételérzékenység tüneteit, valamint fokozza a méregtelenítést és csökkenti a zsigeri zsírok mennyiségét, a has és derék körfogatát.

Rostbevitel - emésztés és elhízás

  • 3 féle prebiotikus rost, 7500 mg aktív hatóanyagból
  • Fruktooligoszacharidok (GOFOS™)
  • Almahéjból kivont alma pektin
  • Fibregum™ teljesen természetes akácia élelmi rost
  • 100 mg citromfű kivonattal
  • Vegán, likvid formula, hozzáadott cukor nélkül*
  • Nem tartalmaz mesterséges édesítőszert, színezéket és aromát
  • Csökkentett szénhidráttartalom
  • Természetes citrom ízzel és természetes eredetű édesítőszerrel
  • Független, akreditált laborban is bevizsgált termék
  • Glutén- és laktózmentes formula

Prebiotikus rostok a bélrendszer egészségéhez

A Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ összetevői

Adagonként 7500 mg rostanyag; védjegyzett és enzimatikus úton előállított rövid láncú fruktooligoszacharidokkal (GOFOS™), almahéj pektinnel,védjegyzett, akáciafa törzséből és ágaiból nyert szárított növényi nedvvel (Fibregum™) és adagonként 100 mg orvosi citromfű kivonattal, amely 1hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez, az emésztés támogatásához és a fizikális jólléthez.

A növényi élelmiszerekből származó oldható rostok

Az oldható rostok stimulálják a számunkra hasznos baktériumok növekedését és tevékenységét, és rövid szénláncú zsírsavakra ((SCFA) butirát, propionsav, ecetsav) fermentálódnak. Hozzájárulnak az egészséges emésztés kialakításához, az immunrendszer támogatásához, a vércukorszint szabályzásához, a testsúlykontrollhoz és kötődnek az emésztőrendszerben lévő zsírszerű anyagokhoz, köztük a koleszterinhez és a toxinokhoz, elősegítve kiürülésüket.

Fruktooligoszacharidok (GOFOS™)

Rövid fruktózláncokból felépülő, számos növényben természetes formában megtalálható, fermentálható prebiotikus rost.

Almahéjból kivont alma pektin

A pektin egy vízben oldódó rost a növények sejtfalában, amely a növényi részek szilárdságát adja. Vízzel keverve gélképző hatása van, növeli a széklet volumenét és csökkenti a tranzitidőt. Lassítja a gyomor ürülését, így a jóllakottságérzet tovább fennáll.

FIBREGUM™ teljesen természetes akácia élelmi rost

A FibregumTM egy akácia fából előállított természetes élelmi FODMAP rost, melynek 90%-a garantáltan vízben oldódó forma. Elágazó molekulaszerkezetének köszönhetően fokozatosan, és lassan fermentálódik a vastagbélben, ahol nem okoz diszkomfort érzetet.

Prebiotikus rostok az emésztés támogatásához

Forrás:
https://aditivosingredientes.com/upload_arquivos/201706/2017060968767001498324507.pdf
https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/08 target=”_blank”910600310014377
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8433104/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29029078/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6384267/
https://academic.oup.com/femsec/article/93/11/fix127/4331632

Orvosi citromfű kivonat, standardizált rozmaringsav

A citromfű antioxidáns hatóanyaga a rozmaringsav emésztőrendszert fertőtlenítő hatású vegyület, segít idegi eredetű emésztési zavarok esetén, nyugtató és görcsoldó a gyomor-bélrendszerre. Támogatja a jó és rossz baktériumok egyensúlyának visszaállítását, a gyulladások visszaszorítását, mérsékli a puffadást vagy hasi görcsöket.

Vércukorszint és rostbevitel

A Fibregum™ egy emészthetetlen szénhidrát nullához közeli glikémiás indexszel. A Fibregum™-ot sikeresen vizsgálták egészséges és kockázatnak kitett embereknél az étkezés utáni glikémiára gyakorolt hatását illetően.
A Bizottság 854/2016/EU végrehajtási rendelete a következőt állítja: „A cukrok helyett akáciát tartalmazó ételek/italok alacsonyabb vércukorszint növekedést indukálnak fogyasztásukat követően a cukrokat tartalmazó ételekkel/italokkal összehasonlítva.”

A magas rostbevitel az ételek fokozatos felszívódását vonja maga után, amely elnyújtva emeli meg a vércukor, illetve inzulin szintet. A glükóz ilyen módon történő felszívódása cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén is kedvező.

Az inzulin fő feladata a glükóz beépítése a sejtekbe, aminek vércukor csökkentő hatása van, másrészről ez az egyetlen hormon, amely a zsírtartalékok felépítését végzi. Tehát minél több inzulin termelődik annál inkább növekszik rajtunk a nem kívánt zsírréteg. A glikémiás index a szénhidrátoknak azt a tulajdonságát jelöli, hogy mennyire emelik meg a vércukorszintet. A magas glikémiás indexű élelmiszerek tehát nagyban hozzájárulnak az inzulin szint megemelkedéséhez, aminek hatására szervezetünk hozzákezd a zsírok elraktározásához.

Forrás:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30599796/
https://academic.oup.com/jn/article/130/6/1572/4686135

A bélflóra és az elhízás

A bélflóra összetétele fontos szerepet játszik az elhízásban. Nem köztudott, de bélflóránk 70%-a egyedi fajokból áll, amelyeket prebiotikus rostanyagokkal lehet növelni. Ha a bélflóra gazdag probiotikus fajokban, akkor csökken a zsigeri zsírok mennyisége, melyek szerveinket ölelik körül. Ennek köszönhetően az anyagcsere fokozódik, és a zsírtömeg csökkenése különösen észrevehető lesz a hasi területen és a derék körméretben.

Ezen túlmenően, a bélflóra kapcsolatba hozható más anyagcserebetegségekkel, például a nem alkoholos zsírmáj, az inzulinrezisztencia, a 2-es típusú cukorbetegség, valamint a magas koleszterin- és trigliceridszintek. A sérült bél gát funkciója, a gyulladások és az endotoxinok nagy szerepet játszanak ebben az összefüggésben, és a prebiotikus rostanyagok potenciálisan pozitív hatással lehetnek ezekre a problémákra.

Néhány dolog, amely a bélbaktériumok mennyiségének csökkenéséhez hozzájárul

  • nem kiegyensúlyozott, egyoldalú táplálkozás
  • túl sok zsírt és húst, kevés zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó étrend
  • alkohol
  • fertőzések
  • gyorsan felszívódó szénhidrátok túlzott bevitele
  • antibiotikum kúra
  • stressz
  • mozgásszegény életmód

Nettó térfogat: 480 ml

79%-al csökkentett szénhidrát-, és 84%-al csökkentett cukortartalom a hasonló termékekhez képest.

Összetevők: tisztított víz, rövid láncú fruktooligoszacharidok (FOS), alma pektin (almahéjból kivont), akácia rost (Fibregum™), étkezési sav (citromsav), természetes citrom aroma, orvosi citromfű (Melissa officinalis L.) föld feletti részének kivonata 2-6:1- standardizált 2,5% rozmarinsav tartalommal, tartósítószer (kálium-szorbát), édesítőszer (sztéviából származó szteviol-glikozidok). *Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Csökkentett szénhidrát3-, és cukortartalom4.

Az alacsony és a nagy molekolatömegű rostok megfelelő mennyiségét akkreditált laborvizsgálattal igazolja a gyártó. A termékhez adott orvosi citromfű jelentősége abban is áll, hogy 2014-ben az Év Gyógynövényének választották hazánkban.

Adagok száma a termékben: 12

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Felbontás után hűtőben tárolva 1 hónapig fogyasztható.

Natur Tanya® VEGÁN BÉLRADÍR PLUSZ – 480 ml

1 adag: 40 ml

12 adagot tartalmaz

Hatóanyagok a napi adagban / 40 ml
Fruktooligoszacharidok (GOFOS™) 7000 mg
Alma pektin (almahéjból kivont) 250 mg
Akácia rost (Fibregum™) 250 mg
Orvosi citromfű kivonat
amelyből rozmaringsav
100 mg
2,5 mg

Fibregum™ is a trademark of Nexira. GOFOS™ is a trademark of Galam Ltd.

100 mg orvosi citromfű kivonat, 200-600 mg szárított pornak felel meg.

Átlagos tápérték / 100 ml
Energia 148 kJ/36 kcal (1,8%5)
Zsír
 amelyből telített zsírsavak
0 g (0%5)
0 g (0%5)
Szénhidrát
 amelyből cukrok
2,6 g (1%5)
2,3 g (2,56%5)
Rost 13 g (-)
Fehérje 0 g (0%5)
1,1 g (18,33%5)

RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).

A cukrok helyett a fruktooligoszacharidokat, pektint, és akácia rostot > tartalmazó ételek/italok fogyasztása esetén, a fogyasztás után kisebb mértékű vércukorszint-emelkedés következik be, mint a cukrot tartalmazó ételek/italok fogyasztása esetén.

Adagolási javaslat: Napi 40 ml, lehetőleg reggel éhgyomorra, kb. 1 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt felrázandó!

Figyelmeztetés: A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem befolyásolj a termék minőségét és hatékonyságát. A készítmény színe, íze, állaga termékenként változhat. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

  • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
  • A termék 3 éves kortól alkalmazható, a napi adag felével, a napi rostbevitelhez igazítva.
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
  • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

OGYÉI ny.sz: 29828/2022