A lent sokáig csak a ruhaiparban használták előszeretettel lenvászon ruhák készítéséhez. Napjainkban számos kutatást követően bebizonyosodott, hogy a lenmagban számos olyan anyag van, amelyek elengedhetetlenek az egészségünk megőrzéséhez. Egyik közülük az esszenciális zsír, ami az egyik legtisztább tápanyagforrásnak számít napjainkban. A lenmagolaj jótékony hatással lehet az ízületi megbetegedésekre, nagyszerű bőrgyulladás csökkentő lehet, valamint az emésztésre is jótékony hatással lehet.
Összetevők: 100% hidegen sajtolt lenmagolaj
Allergén információk:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót, mandulát és kukoricát tartalmazhat.
Felhasználhatjuk szószokhoz, salátaöntetekhez, nyers és párolt zöldségekhez, illetve levesekhez is. Más olajjal is kitűnő, kis tökmagolajjal keverve is nagyon finom. Főzni nem érdemes vele.
Származási hely: Magyarország
Átlagos tápérték 100g termékben | ||
Energia | 3693 | KJ |
898 | kcal | |
Zsír | 99,81 | g |
– telített zsírsavak | 8,8 | g |
– egyszeresen telítetlen zsírsavak | 19,02 | g |
– többszörösen telítetlen zsírsavak | 71,56 | g |
Szénhidrát | <0,03 | g |
amelyből cukrok | <0,03 | g |
Fehérje | <0,2 | g |
Só | <0,03 | g |
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Figyelem: A termékek leírását, információit igyekszünk a legprecízebben feltüntetni, de mindezek ellenére előfordulhatnak elírások vagy hibák. Az élelmiszerek, alapanyagok folyamatos változása miatt az összetevők illetve tápértékek is változhatnak. Minden esetben termék hátoldalán található címkén szereplő adatok a mérvadóak. A weboldalon feltüntetett adatokat igyekszünk naprakészen tartani, ennek ellenére nem vállalunk felelősséget semmilyen helytelen információkért.