A mandulafa termése a világ összes olajos magvai közül az egyik legrégebbi és legismertebb. A mandula kiváló B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagai közül a rengeteg kálium, kálcium, magnézium említendő de nagy mennyiségben tartalmaz foszfort is. Nyomelemei közül a vas, mangán és cink kiemelendő.
Gluténmentes, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják! Fogyasztása diófélékre érzékenyeknek nem ajánlott!
Felhasználási javaslat: Mivel jól fűszerezhető, édes és sós ételek készítésére egyaránt alkalmas. Tökéletes kenyér, kalács, piskóta, muffin készíthető belőle.
Származási hely: Spanyolország
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben | ||
Energia | 2608 | Kj |
623 | kcal | |
Fehérje | 24,1g | g |
Zsír | 54,1 | g |
telített zsírsav | 4,22 | g |
Szénhidrát | 10 | g |
cukor | 6,9 | g |
Rost | 10,7 | g |
Só | <0,01 | g |
Figyelem: A termékek leírását, információit igyekszünk a legprecízebben feltüntetni, de mindezek ellenére előfordulhatnak elírások vagy hibák. Az élelmiszerek, alapanyagok folyamatos változása miatt az összetevők illetve tápértékek is változhatnak. Minden esetben termék hátoldalán található címkén szereplő adatok a mérvadóak. A weboldalon feltüntetett adatokat igyekszünk naprakészen tartani, ennek ellenére nem vállalunk felelősséget semmilyen helytelen információkért.