Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM – A világ legjobban dokumentált probiotikumai a mentális egészséghez.

7 795 Ft

Elfogyott

Termékleírás

Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM

A világ legjobban kutatott, két egymással szinergikus probiotikus törzse, melyeket több mint 1000+ kutatásban idéznek, az egészséges pszichológiai funkció (lelkiállapot) fenntartásához, valamint az idegrendszer normál működéséhez szükségesek. Az általuk biztosított előnyöket megerősíti az 5 humán klinikai tanulmány, 9 preklinikai tanulmány és a 10+ hatásmechanizmus feltárási eredmények. A Cerebiome® néven szabadalmazott baktériumtörzseket B6-vitaminnal egészítette ki a gyártó, melyeket késleltetett hatóanyag leadású növényi kapszulába helyeztek, így jött létre a Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM.

 • Nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett liofilizált baktériumtörzsek
 • Jól dokumentált, évek óta a tudományos kutatások tárgyát képező élőflóra fajokkal
 • Lactobacillus Helveticus Rosell®-52 (cncm i-1722 azonosítószámmal)
 • Bifidobacterium Longum Subsp. Longum Rosell®-175 (cncm i-3470 azonosítószámmal)
 • Bizonyítottan hatékony szinergia (Ait Belgnaoui 2014)
 • Az élő baktériumok bizonyítottan eljutnak a belekbe
 • B6-vitaminnal dúsítva
 • Különösen ajánlott stresszes életmód esetén
 • Az egészséges pszichológiai funkció (lelkiállapot) fenntartásához
 • Az idegrendszer normál működéséhez
 • Kontrollált gyártástechnológia
 • Késleltett hatóanyag leadású növényi kapszula (drcaps®)
 • Saválló (gyomor és epe) baktériumtörzsek

Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM

 

Mi az a PSZICHOBIOTIKUM?

Mivel egyre több bizonyíték látott napvilágot a mikrobiom pszichiátriai rendellenességekre gyakorolt hatásáról, 2013-ban javasolták a pszichobiotikumok koncepcióját.

A pszichobiotikumok olyan probiotikumok vagy prebiotikumok*, amelyek megfelelő mennyiségben fogyasztva pozitív hatást fejtenek ki a mentális egészségre. Ezt a bélmikrobiomban élő mikroorganizmusok, más néven a mikrobióta egyensúlyának támogatásával és a bél-agy tengely szabályozásán keresztül teszik.

A pszichobiotikumok a probiotikumok és prebiotikumok* egy speciális csoportja.

A hagyományos probiotikumokhoz és prebiotikumokhoz képest a pszichobiotikumok olyan anyagokat termelnek vagy serkentenek (neurotranszmitterek, mint dopamin vagy szerotonin, prekurzolokat mint triptofán, rövid szénláncú zsírsavakat (SCFA, mint a vajsav), emésztőrendszeri hormonok, gyulladásgátló citokinek, neurotrofinok (az idegsejtek egészséges működéséhez szükséges fehérjék), melyek kifejezetten a kétirányú agy-bél kommunikációt javítják, és ennek következtében jó irányba befolyásolják a gazdaszervezet agyműködését, viselkedését, az emésztőrendszer egészségét és a mikrobióta egyensúlyát.

A pszichobiotikumok reményteljes irányt nyújtanak a mindennapi jó közérzet eléréséhez, és teljesen új, terápiás perspektívát nyithatnak meg előttünk a mentális betegségek megelőzésében.

*Vajsav termelő prebiotikumok, mellyel kiegészíthető a kúra:

Mi az a pszichobiotikum?

Milyen problémák esetén hasznos a PSZICHOBIOTIKUM?

 • stresszkezelés, szorongás, depresszió, hangulatingadozások
 • feledékenység, koncentrációs problémák, ADHD
 • demotiváció, közöny, félelem
 • antiszociális viselkedés, visszahúzódás
 • légzési problémák, fejfájás
 • hasi fájdalom, puffadás, gyomorégés
 • szívdobogás, izzadás
 • inszomnia, éjszakai felébredés
 • görcsök, hátfájdalom
 • stresszel összefüggő étkezési zavarok: falás vagy étvágytalanság

Mit csinálnak a PSZICHOBIOTIKUMOK?

A pszichobiotikumok jó irányba befolyásolják a mentális egészséget, segítik a stresszkezelést, javítják a hangulatot, a gondolkodást és a viselkedést.

 • Potenciálisan terápiás stratégiát jelenthetnek pszichés panaszok, szorongás, enyhe depresszió esetén. Befolyásolni képesek azon agyi régiók aktivitását, amelyek szabályozzák az érzelmek és az érzések központi feldolgozását.
 • Továbbá enyhítik a stresszhez szorosan kapcsolódó emésztőrendszeri tüneteket, mint émelygés, hányinger, puffadás, feszülés, bélgyulladások, IBS vagy gyomorpanaszok.

HIVATALOSAN MI NEVEZHETŐ PSZICHOBIOTIKUMNAK?

Pszichobiotikumnak nevezni olyan speciális probiotikumokat lehet, melyeknek hatása legalább 1 humán-klinikai kutatással igazolt.

A Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM klinikailag alátámasztott, kétféle specifikus probiotikus törzzsel készül, melyek egymással szinergiában működnek. A Cerebiome® néven szabadalmazott baktériumtörzsek hatását, 5 humán-klinikai vizsgálat is igazolja.

Milyen pszichobiotikumot válasszunk?

Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM és annak aktív hatóanyagai

A Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM, a nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett liofilizált baktériumtörzseket a megfelelő mennyiségben(adagonként 3 milliárd CFU) tartalmazza, B6-vitaminnal dúsítva (adagonként 1,4 mg).  A B6-vitamin hozzájárul az egészséges pszichológiai funkció (lelkiállapot) fenntartásához és az idegrendszer normál működéséhez. Különösen ajánlott stresszes életmód esetén.

Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722) és Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell-175 (CNCM I-3470) már évek óta a tudományos kutatások tárgyát képezik, a vizsgált 3 milliárd CFU mennyiségben, amely megfelel az általunk is ajánlott hatóanyagmennyiségnek.

A két jótékony baktérium jól dokumentált, biztonságos, valamint az emberi bélflórában is megtalálható diverz ökoszisztéma gyakori fajai közé tartoznak, alkalmazásuk a bélflórában megtalálható jótékony baktériumtörzsek megfelelő kiegészítéseként szolgál. A formulában használt törzsek, egyike sem tartalmazza a hisztamin termeléséhez tulajdonított géneket.

PSZICHOBIOTIKUM késleltetett hatóanyagleadású kapszulatok

 • Köztudott, hogy a bizonyos élő mikroorganizmusok életképessége víz jelenlétében jelentősen romlik, ezért arra is kiemelt figyelmet fordítottunk, hogy az általunk használt törzseket olyan növényi kapszulatokba (DRcaps®) zárjuk, melynek nedvességtartalma jóval alacsonyabb a zselatin kapszulákkal összehasonlítva, továbbá késleltetett hatóanyagleadású.
 • A külső környezeti tényezőkkel szembeni védelemről, az ALU-ALU bliszter csomagolás gondoskodik. Nem igényel hűtést, szobahőmérsékleten is tárolható.

Pszichobiotikum késleltetett hatóanyagleadású kapszulatok

Mit tehetünk még?

Egészítsük ki a kúrát olyan prebiotikus rostkomplex-el, ami a butirát (vajsav) termelő probiotikumok túlélőképességét és kolonizációját támogatja, melyek a pszichobiotikumok új forrásai, és a mikrobiota-bél-agy tengely potenciális közvetítői, melyek módosíthatják a neurológiai folyamatok működését.

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe vagy italba, amelyet azonnal el kell fogyasztani. Antibiotikumos kezelés alatt is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antibiotikum bevétele előtt vagy után 2 órával használni. Hosszú távú alkalmazása javasolt. 12 éves kortól alkalmazható.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, erősen stresszes életvitel esetén, maximum 120 nap.

Adagok száma a termékben: 30

 • A termék 12 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM

1 adag: 1 kapszula
30 adagot tartalmaz

Megnevezés 1 kapszulában
Liofilizált (fagyasztva szárított) élőflóra [Cerebiome®]
Lactobacillus helveticus Rosell®-52 (CNCM I-1722)
Bifidobacterium longum subsp. longum Rosell®-175 (CNCM I-3470)
3×109 (3 milliárd) CFU*
2,7×109 CFU*
3×108 CFU*
B6-vitamin 1,4 mg (100%**)

*CFU: colony forming unit, telepképző egység (a minőségmegőrzési idő végéig, megfelelő tárolási körülmények mellett)

**NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a garantált hatóanyagtartalom biztosításához: 15×109 CFU (15 milliárd).

CNCM: (Collection Nationale de Cultures de Microorganismes), Institut Pasteur